miércoles, 23 de noviembre de 2011

Presentació revista nº 8 ORLEY




El passat dissabte, dia 19 de novembre, van presentar el nro. 8 de la revista ORLEY de l'Associació Arqueològica de la Vall d'Uixó.

Entre els 11 treballs presentats cal destacar, pel que a nosaltres respecta, l'elaborat per: Pere Hormigos i Sánchez, Miguel Sáez Landete, Antonio Sáez Landete, Pablo Ferrer Beltrán, Estel Bosó i Domenech i Carles Mallench i Sanz, titulat:


"Almenara, inici de la línea defensiva XYZ. Catàleg del patrimoni històric militar de la Guerra Civil (1936/1939)."


Aquest treball naix de la iniciativa d'un grup de persones amants del Patrimoni, interessades en documentar totes les restes de la Guerra Civil ubicades al terme d'Almenara i la Llosa. De manera que quedara plasmada tota la feina de catalogació i estudi del Patrimoni Militar de la Guerra Civil a la zona i per poder difondre-la al coneixement de tots. Al ser un estudi molt gran, s'ha dividit el projecte en tres parts. En aquesta primera part han introduït el context de l'època i l'inventari de la línia de defensa XYZ ubicada en la costa: la marjal, la muntanyeta de Mauricio als Estanys i la muntanya Blanca. En uns pròxims números se mostrarà l'inventari dels fortins trobats i estudiats a la muntanya del Punt del Cid, la muntanyeta de Gomis, la muntanya del Castell d'Almenara i el Salt del Cavall, a més d'un estudi exhaustiu de la Llei de protecció d'aquest Patrimoni Militar, la seua valoració i corresponent posada en valor.


Si voleu saber més, aquesta és la web de l'associació http://associacioarqueologica.com/



No hay comentarios:

Publicar un comentario